1 קולים את העדשים על מחבת יבשה.
2 טוחנים במעבד מזון ומנפים כמה פעמים בנפת משי, להסרת הקליפה (אם יש קמח עדשים טחון – אין צורך בשלבים הללו).
3 מעבירים את קמח העדשים לקערה.
4 מוסיפים את 2 כפות הקמח והמים ומערבבים לעיסה חלקה.
5 מוסיפים את הדבש, המלח והקינמון ומערבבים.
6 מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף לביבות שטוחות. מטגנים על להבה נמוכה זמן קצר, שלא יישרף (בגלל תכולת הדבש הגבוהה), הופכים ומטגנים מהצד השני.
* המתכון באדיבות מוזאון ארצות המקרא ירושלים, ייעוץ קולינרי: ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית קולינרית לבישול תנ"כי.
* הסרטון הופק במסגרת התערוכה החדשה במוזאון ארצות המקרא ירושלים "בין דוד לגוליית - חידת קיאפה", שחושפת לראשונה בפני הציבור הרחב ממצאים ייחודיים מתקופת ראשית המלוכה בישראל מאתר ארכיאולוגי מסתורי שנחשף לפני שנים בודדות בעמק האלה. האתר, חירבת קיאפה, שוכן בסמוך למקום שבו התרחש הקרב המפורסם בין נער רועים צעיר שכל ציודו קלע וחמישה חלוקי נחל לבין ענק אימתני מצויד בכלי נשק מהמשוכללים ביותר בתקופתו. בתערוכה ניתן לראות בין היתר איך נראה מטבח ישראלי-יהודאי בימי ממלכת דוד.