חותכים את החסה, הרוקט, לב הארטישוק והבצל חיתוך גס ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים לקערה את עגבניות השרי, גרגירי התירס והנבטים ומתבלים במלח ופלפל שחור, חומץ בלסמי ושמן זית. במחבת קטנה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את השום, וכשהוא מזהיב קלות מוסיפים את החרדל, הבצל הירוק והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת את הטונה האדומה, מקפיצים מעט במחבת עד שהרוטב עוטף את הטונה. משאירים על האש כשתי דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט, מסירים מהאש ומפזרים מעל הסלט.