כופתאות קוואקר עם בצל מטוגןנמאס מאורז ותפוחי אדמה? קבלו רעיון לתוספת אחרת לגמרי, בריאה יותר וטעימה לא פחות: בצקניות קטנות של שיבולת שועל, שמגישים עם המון בצל מטוגן וחוגגים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :לכופתאות:
לבצל:
לבישול הכופתאות:
אופן ההכנה:1 טורפים בקערה ביצים, מים ותבלינים עד שמתחיל להיווצר מעט קצף. מוסיפים את שאר חומרי הכופתאות תוך כדי טריפה. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. 2 פורסים את הבצל ומפרידים לטבעות. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה. מכסים ומשאירים בינתיים בצד. 3 מרתיחים בסיר גדול את המרק/מים עם מלח וכמה גבעולי פטרוזליה. כשהנוזל רותח, מנמיכים מעט את האש לרתיחה מתונה. 4 בעזרת שתי כפיות מחליקים אל הנוזל הרותח כופתאות מהבלילה. אחרי שהכופתאות צפות, מבשלים עשר דקות נוספות. 5 בינתיים, מחממים שוב את הבצל המטוגן. כשהכופתאות מוכנות מעבירים אותן אל הבצל בעזרת כף מחוררת. מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות. מגישים חם, לצד בשר עם רוטב או כמנה בפני עצמה. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |