מניחים בקערה את הברוקולי ויוצקים מעליו מים רותחים, מכסים, משהים במים כשתי דקות ומסננים. מניחים את האספרגוס בקערה יוצקים מעליהם מים חמים, משהים כדקה ומוצאים מהמים הרותחים בעזרת מלקחיים. חותכים את כל הירקות (ביניהם גם האספרגוס והברוקולי) חיתוך גס, מניחים בקערה ומתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הירקות את קוביות המלון. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים לטופו את קונפיטורת התאנים ואת יין המרסלה ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות עד שהנוזל מצטמצם. מפזרים את הטופו על נוזלי הבישול שלו ומעל הסלט ומפזרים את הגבינה המעושנת.