1 בסיר גדול מערבבים יחד מרק (או מים), עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. 2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) 3. בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. 4. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – 4 עלי תרד. יוצקים את רוטב הטחינה / היוגורט לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או עד שהעגבניות נאפות היטב.