1 מבשלים את השעועית בהרבה מים עד לריכוך, כשעה-שעה וחצי. מסננים.
2 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית, המנגולד הקצוץ והתבלינים. מטגנים עד שהמנגולד צרוב ומרוכך - 5 דקות על אש גבוהה ועוד כ-10 דקות על אש נמוכה.
3 מצננים ומרסקים במעבד המזון (מי שמכין תבשיל טבעוני, מומלץ לטחון כמחצית מהמנגולד - ראו הערה בסוף).
4 משאירים בצד 3 כפות מהמנגולד המרוסק, ואת השאר מחזירים לסיר. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת, מלח לפי טעמכם ואת כוס המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.
5 מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד המזון את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים בקערה רחבה את הבשר הטחון, 3 כפות המנגולד הטחון ששמרנו בצד, הפטרוזיליה והבצל הטחונים. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה והמלח ומערבבים היטב.
6 יוצרים קציצות ומניחים אותן ברוטב זו לצד זו. מטלטלים בזהירות את הסיר כך שהקציצות יכוסו ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות.
* שימו לב: אפשר לוותר על הקציצות - תבשיל השעועית הלבנה והמנגולד הוא מנה טבעונית בפני עצמה. במקרה כזה, מרסקים רק חצי מהמנגולד וחצי משאירים לא טחון, כדי שיהיה "גוף" לתבשיל.
>> בשבוע שעבר הכנו פלאפל עדשים שחורות, יצא מעולה
>> והנה מתכונים לראש השנה