עוגת שוקולד ללא גלוטן4 כללים פשוטים שצריך להקפיד עליהם - ויש לכם עוגת שוקולד אווירירית ורכה כמו ענן, שאין בה גלוטן ולא שום מרכיב אחר שמפריע לעונג השוקולדי המוחלט. אין שום סיבה בעולם לחכות עד פסח![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
בדרך כלל אני מעלה לרשת עוגות ללא קמח רק סביב פסח, אבל האמת היא שאני מאוד אוהבת את הז'אנר הזה ומכינה עוגות כאלה לכל אורך השנה. בעוגות שאין בהן אפילו קמח שקדים, כמו העוגה שלנו היום, התוצאה אוורירית כמו ענן שנמס בפה, וזה בזכות ההקצפה של החלבונים והחלמונים בנפרד.
כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם בעוגה הזאת: 1. להשתמש בשוקולד טוב, 56-60 אחוז מוצקי קקאו, 2. להוציא את הביצים מהמקרר ולהפריד אותן בעודן קרות, אבל לא להקציף עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר, 3. לצנן את בלילת השוקולד והחמאה לפני הערבוב עם החלמונים ו-4. לא לאפות יותר מדי. המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לעיטור:
אופציה להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. 2 ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוציאים, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים. 3 מקציפים בקערה חלמונים עם קמצוץ מלח 3-4 דקות (אפשר במיקסר יד), עד לקבלת קצף צהבהב בהיר. 4 מקציפים חלבונים עם כפית חומץ במהירות בינונית-גבוהה. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים 4-5 דקות לקבלת קצף תפוח. ![]() 5 מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. 6 מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול. 7 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8 מקשטים באבקת סוכר. אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|