איך מכינים סורבה? מדריךהאמת, אין פשוט מזה: טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, סוכר ולימון, מקפיאים - וזהו בעצם. ובכל זאת, הכנו לכם תיעוד מצולם של כל השלבים. שתראו בעיניים כמה שזה קל
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
יש משהו מאיים במילה "סורבה". אם גלידה נתפסת אצלנו כמאכל הילדותי האולטימטיבי, כמשהו כיפי, קיצי ומשמח, הרי הסורבה סובל מתדמית בוגרת מדי, בוגרת בהרבה ממה שמגיע לו. ממש כמו הגלידה - גם הסורבה הוא קינוח מתוק, קפוא ומרנין חך, רק שבשונה ממנה, הוא עשוי פירות ולא תערובות שמנת כאלה ואחרות.
המשימה שלנו כאן היא להוכיח לכם שסורבה טוב יכול להיות שווה ממש כמו גלידה טובה, ויותר מזה - להראות לכם כמה פשוט להכין אותו בבית. כל ההכנה כולה לא תיקח לכם יותר מרבע שעה, ואחרי זה העבודה היא כבר של המקפיא. אז למה אתם מחכים?
המצרכים :לקילו וחצי של סורבה:
אופן ההכנה:
אלה המצרכים. כל המצרכים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
1 מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי - הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות). ככה נראה המנגו החצי-קפוא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל2 שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר. 3 שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר. טוחנים הכל ביחד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל מרקם קרמי, זאת המטרה שלנו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל4 טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות). 5 מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה. 6 להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם. אפשר להקפיא בכלים אישיים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו. * את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו. * המתכון באדיבות קפה יפו - בית לאוכל ותרבות בלב שוק הפשפשים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |