1 להכנת הקרם: יוצקים חלב לסיר בינוני. מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל בעזרת סכין ומוסיפים לסיר יחד עם המקל והסוכר. מחממים תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה.
2 טורפים חלמונים וקורנפלור בקערה לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות. יוצקים את כל התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה.
3 מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה (חום גוף). מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מניחים ניילון נצמד בצמוד לקרם ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
5 להכנת בצק השקדים: מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-7 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב מאוד. מקפלים לקצף אבקת סוכר, אבקת שקדים וקמח תפוחי אדמה בעזרת מרית. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
6 מזלפים עיגולים בקוטר 4 ס”מ בדופן התבנית ושכבה דקה של תערובת בעובי 11/2 ס”מ במרכז.
7 אופים כ-20 דקות עד שהעוגה מזהיבה קלות ומתקבל מעטה יבש וקשה. מצננים היטב.
8 משלימים את הכנת המלית ומרכיבים את הטארט: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקרם.
9 ממלאים את הטארט בקרם, מסדרים מעל פירות, מברישים בדקורג’ל וזורים אבקת סוכר.
10 מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
גיוונים:
• בחורף מכינים את הטארט עם תותים.
• מחממים 4 כפות ריבת משמש חלקה עם 2 כפות מים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ומזגגים בה את העוגה במקום בדקורג’ל. אפשר לוותר על הזיגוג ולהוסיף פירות בסמוך להגשה.