>> עוד מתכונים לפסח
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מחממים כפית שמן זית במחבת ומערבבים בתוכה את עלי התרד, עד שהם הופכים רכים וסמרטוטיים.
3 מוסיפים את הבצל הירוק ואת האפונה וממשיכים לערבב יחד עוד שתי דקות.
4 טורפים את הביצים עם החלב, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים לתערובת הביצים את הירקות המטוגנים, ומערבבים בעדינות.
5 מוסיפים לתערובת את גבינת הפטה המגורדת, ושוב מערבבים בעדינות.
6 מחממים במחבת כף של שמן זית ומעבירים אליה את תערובת הביצים. מטגנים כ-2 דקות על להבה גבוהה, עד ששולי הביצה מתחילים לבעבע ולהתייצב.
6 מעבירים את המחבת לתנור החם (200 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות עד שמאפה זהוב ויציב.
7 מוציאים מהתנור, ומפה אפשר להגיש את הפריטטה בתוך המחבת, כפי שהיא, ובעיטור של כמה עלעלי מיקרו לרושם, או להפוך את המחבת על צלחת כך שהחלק התחתון של הפריטטה יהיה כלפי מעלה, ולחתוך למשולשים.
בתיאבון!