1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם שליש כוס סוכר, עד שמתקבל קמח שקדים טחון דק.
3 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את שליש כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.
4 מקפלים בעדינות את קמח השקדים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והווניל.
5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. אם רוצים אפשר לקשט כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.
6 אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.