1 מרפדים בנייר אפייה ומשמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 או 26 ס"מ. משמנים גם את דפנות התבנית ומפזרים עליהם ועל הבסיס מעט סוכר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול (בן מארי). מורידים מהאש ומוסיפים את הברנדי. מניחים בצד לקירור.
4 טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה (או במיקסר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמונים אל השוקולד בתנועות קיפול, ומוסיפים גם את אגוזי הלוז הטחונים.
5 בקערה נפרדת (או במיקסר, עם קערה נקייה), מקציפים את החלבונים לקצף רך.
6 מחברים את 2 התערובות: מערבבים מעט מקצף החלבונים עם תערובת השוקולד, ואז מוסיפים ב-2-3 נגלות את שאר הקצף אל התערובת השוקולדית.
7 מוזגים את הבלילה אל תוך התבנית ומסדרים את חצאי האגסים מעל, עם הצד הבולט למעלה.
8 אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים.
9 אפשר להגיש עם קצפת לא ממותקת, סירופ שוקולד, גאנאש שוקולד, אבקת סוכר, או סתם ככה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!