1 מערבבים בקערת מיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, כמו סוכר, קסאנטן גאם, סודה לשתייה וגואר גאם.
2 במקביל טורפים בקערה עמוקה את היוגורט, הביצים והחמאה.
3 מוסיפים את המרכיבים היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לו לנוח חצי שעה במקרר.
4 מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לגובה של 1 ס"מ.
5 חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק חם משני הצדדים.
6 מעבירים לנייר סופג, ומפזגרים שבבי קוקוס או מזריקים ריבה ללא סוכר.
* המתכון מתוך הספר "טעמים בריאים: מתכונים חופשיים מסוכר וגלוטן"
>> הנה עוד מתכונים ללא גלוטן
>> לכל מתכוני הסופגניות