1 מערבבים היטב במיקסר עם וו גיטרה את הדבש, הביצים, הסוכר והשמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
3 מגלגלים את הבצק לכדור, מניילנים ומעבירים לקירור של שעה.
מתכונים לראש השנה
4 מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ומעבירים את אבקת הסוכר לקערה.
5 מרדדים את כדור הבצק לנחש ארוך וחותכים לחתיכות בגודל דומה.
6 מכדררים כל חתיכה לכדור בגודל אגוז בערך, מעבירים לקערה עם אבקת הסוכר ומגלגלים היטב עד שהבצק מכוסה מכל הצדדים.
7 מסדרים באופן מרווח על התבנית ואופים 12-14 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
8 מצננים היטב, ורק אז מנתקים מנייר האפייה. שומרים בכלי אטום.
דובשניות ללא גלוטן | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
הערות:
* אם הדבש לא נוזלי, מחממים אותו טיפה במיקרוגל.
* אפשר להעשיר את הטעם על ידי תוספת תבלינים כגון ציפורן, ג'ינג'ר מיובש, הל או אבקת אניס.