1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ללא גלוטן, השמרים, הסוכר ועשבי התיבול.
2 מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד.
3 משמנים בנדיבות תבנית מלבנית או עגולה, משמנים גם את הידיים ומעבירים את הבצק לתוך התבנית. משטחים ומחליקים את הבצק.
4 מכסים את התבנית בניילון או מגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה. הפוקצ'ה תתפח, אבל היא לא אמורה להכפיל את נפחה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 יוצרים בפוקצ'ה גומות בעזרת האצבעות, מברישים אותה בשמן זית ומפזרים את התוספות ומפזרים את התוספות.
7 אופים את הפוקצ'ה כ-20-25 דקות, או עד להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.
8 מצננים מעט ומגישים.
פוקצ'ה מקמח תופח ללא גלוטן | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
הערות:
* אפשר להוסיף לבצק (או לפזר עליו, לפני ההתפחה) שום כתוש, בצל מטוגן, רוטב פסטו או עגבניות מיובשות.
* במקום בתוך תבנית, אפשר לאפות את הפוקצ'ה בנייר האפייה משומן היטב.