קאפקייקס פרג ושוקולד ללא גלוטןעוגות אישיות עשירות וטעימות עם שילוב קטלני של פרג ושוקולד. אפשר להכין אותן מראש: שומרים את הקאפקייקס עד שלושה ימים בכלי אטום, ואת הציפוי בכלי סגור במקרר כשבוע
עינת מזור בקר
| לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים
| פורסם 10/03/14 11:59
צילום: עודד מרום, מתוך הספר "לא חייבים גלוטן- סודות האפייה והבישול הבריא" בהוצאת ידיעות אחרונות ופן
|
המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס:
לציפוי וניל:
לשימון:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקאפקייקס: מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית עם תרסיס שמן או מרפדים בעטרות נייר. 2 מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש וממסים במיקרוגל בעוצמה גבוהה, במרווחי זמן של 30 שניות, עד שכל השוקולד נמס לחלוטין. 3 במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמחים, הקסנטאן גאם ואבקת האפייה במהירות נמוכה במשך 2 דקות. 4 בקערה אחרת, מערבבים את הביצים, השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל לבלילה נוזלית חלקה. 5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם הקמחים וממשיכים לערבב 3 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס והפרג ומערבבים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה. 6 יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית, עד 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם כ-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון לפני הציפוי. 7 מכינים את הציפוי: במיקסר חשמלי, מערבלים את החמאה עד שהיא רכה מאוד. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים לקרם אחיד. אם הציפוי נוקשה וקשה למריחה, אפשר להוסיף כף חלב או מים. 8 מצפים את הקאפקייקס בציפוי הווניל. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.
שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא. |