1 מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מוסיפים כוס מים ומבשלים 10 דקות נוספות.
2 מוסיפים את השמנת והתבלינים, מבשלים כ-5 דקות ומסירים מהאש.
3 מערבבים את כל המצרכים למילוי (למעט הקנלוני).
4 מעבירים את המילוי לשק זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני הריקים.
5 מניחים את הקנלוני בתבנית אפייה, יוצקים את הרוטב כך שיכסה היטב את הקנלוני ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-35-40 דקות.