1 האורז: מניחים את האורז, המים, הבהרט (או הקינמון) והמלח בסיר ו מביאים לרתיחה. 2. כשהמים מבעבעים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ – 35 דקות. 3. לאחר 35 דקות מחדירים את הידית של כף מעץ למרכז הסיר, אם מסביב לה נקווה נוזל מממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות. אם לא מכבים את הלהבה. 4. בתום הבישול מכסים את הסיר במגבת, משיבים את המכסים ומשהים מספר דקות. בזמן שהאורז מתבשל מכינים את הסלמון והפטריות: 5. הפטריות: שוטפים את הפטריות במהירות תחת זרם מים קרים. מייבשים מיד במגבת נייר או במסננת. (הפטריות סופחות מים לכן חשוב לא להשרות אותן ולשטוף במהירות) 6. חותכים את הפטריות לחצאים או לרבעים, תלוי בגודל הפטרייה, אך משאירים אותן בשרניות. מעבירים אותן לקערת סלט קטנה ומתבלים בשמן הזית, חומץ הבלסמי, מיץ הלימון וקליפתו בסוף מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם. עדיף שלא להמליח כדי שהפטריות יישארו קשות ולא יגירו נוזלים. 7. הסלמון: כ- 20 דקות לפני תום זמן בישול ההכנה של האורז, מחממים את השמן במחבת כבדה. צולים את סטייק הסלמון משני הצדדים 7-10 דקות מכל צד (תלוי במשקל ועובי הנתח), שומרים חם עד להגשה. 8. ההגשה: מניחים לכל סועד כחצי כוס אורז במרכז הצלחת, עורמים מעל האורז כרבע מסלט הפטריות ומעל מניחים את הסטייק החם.