1 מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה , מטגנים בעדינות 2-3 דקות . מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים . 2. מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים , התרד ועשבי התיבול ושומרים חם. 3. מחממים מחבת פסים , מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד . מעבירים את הדגם לצלחת הגשה . 4. מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה . זולפים שמן זית בנדיבות ומגישים עם פלחי לימון.