רוחצים ומייבשים את הטונה. שמים 4 כפות מהשמן בכלי רדוד, מערבבים פנימה מחצית מהכמות של החריסה, כמון טחון וקורט מלח. מערבבים היטב. מוסיפים את הטונה, והופכים אותה בתערובת, כדי לצפותה.מכסים, ומניחים במקרר לשעה. מוציאים את הטונה מהתחמיץ. מחממים את שארית השמן בקדירה, מטגנים את אומצות הטונה במשך 5 דקות מכל צד. בנתיים, קולפים ופורסים את הבצל. מוציאים את הטונה מהקדירה ומוסיפים בצל, מטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את שארית החריסה ואת הראס אל חנות. מוסיפים פלפל וקינמון, ומערבבים מעל להבה נמוכה, במשך 3 דקות. מוסיפים לקדירה חומץ או יין, דבש, צימוקים, מרתיחים עד שכמות הנוזלים פוחתת בשליש. מחזירים את הטונה לקדירה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות עד שהטונה מתרככת. מסירים מהאש, מצננים. מסירים את קליפת הלימון, פורסים לפרוסות דקות, מעטרים את הטונה ומגישים עם סלט ירוק.