שוטפים ומבשלים את הסלק במים כשעה ורבע, עד שהסלק רך. קולפים ומקררים. חותכים את הדג לקוביות קטנות וחותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום והצנובר עם שמן הזית ובכך יוצרים "שמן פסטו". בעזרת סכין מפרקים את פלחי הלימון וסוחטים את יתרת הלימון למיץ. בהגשה: פורסים את הסלק דק מאוד ומסדרים כצמיד על צלחת ההגשה. מערבבים את הדג עם הפלפלים העירית ומתבלים במלח, פלפל, ומיץ לימון. מסדרים את הדג בערמה על הסלק ומעטרים בפלחי הלימון. מסננים את שמן הפסטו ויוצקים מעט מממנו מסביב לסלק.