1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, הצנוברים, האגוזים, השום, מיץ הלימון, שמן הזית ופתיתי הפרמזן עד לקבלת משחה. מוסיפים מלח ופלפל.
3 מפזרים מעל הדגים מעט מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ושמן זית.
4 מחממים מחבת ומוסיפים 4-5 כפות שמן זית. צולים את הדגים כדקה מכל צד.
5 מוציאים את הדגים לפני שהם מוכנים ומעבירים לתבנית. על כל דג מורחים מעט מהפסטו ומכניסים לתנור ל- 5-8 דקות.
6 מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים אחד על השני.
7 להכנת הטבולה: שוטפים את הפטרוזיליה ומייבשים היטב. מסירים את הגבעולים וקוצצים (אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל יש להשגיח שלא יהפכו למחית).
8 משרים את הבורגול במים קרים למשך 10 דקות, מסננים וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודפי המים.
9 שמים את הבורגול בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, כמון, ומחצית ממיץ הלימון ושמן הזית. מניחים לבורגול לספוג את הרוטב למשך כחצי שעה, או עד שיתרכך.
10 זמן קצר לפני ההגשה, מוסיפים את הבורגול בהדרגה לתערובת הפטרוזיליה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלנים. מוסיפים עוד מהלימון, מהכמון ומשמן הזית, לפי הטעם, ומערבבים היטב. טעמו של הסלט צריך להיות מודגש בחמצמצות הלימון.
11 להגשה: מניחים את הדגים אחד על השני בצלחת גדולה ושטוחה, לצידם מניחים סלט טבולה ועליו פרוסות עגבניות דקיקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!