לפירה בטטה:
1 מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד שהן רכות ומסננים היטב. מועכים אותן עם ממחה ידני או עם בלנדר מוט ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
להכנת תערובת הקראסט:
2 מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח. מוסיפים לטחינה המוכנה שומשום שחור ופירורי לחם ולשים עד לקבלת תערובת במרקם דומה לבצק. מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפיה ומקררים מעט.
להכנת הדג:
3 מתבלים את הדג במלח מכל צדדיו. מחממים במחבת שמן זית וצורבים את הדג תחילה על צד העור ובהמשך מכל צדדיו עד להשחמה קלה. מסירים מהאש.
4 שמים על גבי הדג (כשהעור כלפי מטה) כף אחת של העגבניות החתוכות ומעליהן חתיכה בגודל הדג של בצק הקראסט.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-12 דקות, עד שהדג אפוי והקראסט שחום ופריך.
להכנת שמן הפטרוזיליה:
6 במעבד מזון מעבדים יחד שמן זית ופטרוזיליה ומתבלים במעט מלח.
אופן ההגשה:
7 בצלחת עגולה גדולה שמים מעט מפירה הבטטה, עליו מניחים פילה דג ומזלפים מעט משמן הפטרוזיליה.