אופן הכבישה, להכין כ – 48 שעות לפני ההגשה: 1. מערבבים את הסוכר והמלח גס. 2. מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה. 3. מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר. 4. מניחים במקרר למשך 35 שעות.
5 לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין.
6 מערבבים את חומרי התיבול ומתבלים את הסלמון. משרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב.
להכנת הרוטב:
7 בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס.
8 מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים חוץ מהשמיר, ומערבבים.
9 כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ.
להגשה:
10 מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת.
11 בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך. מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים.