1 מערבבים בכלי קטן את השרימפס עם מעט שמן זית, פלפל שחור וקורט כמון ושבבי צ'ילי. מניחים בצד לספיגת הטעמים. 2. צורבים במחבת ברזל יבשה וכבדה את עגבניות התמר עד שהן מקבלות סימני חריכה שחורים ויפים. 3. מנקים את תרמילי הבמיה בזהירות על מנת שלא לפצוע אותם. 4. מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם מים, שן שום אחת בקליפתה ועלה דפנה אחד. שימו לב שעדשים שחורות זקוקות לזמן בישול קצר יחסית (בסביבות עשרים דקות). ברגע שהעדשים רכות אבל לא מתפוררות מורידים מהאש ומסננים. 5. בזמן שהעדשים מתבשלות, מכינים את רוטב התטבילה למסבחה: קוצצים דק מאוד הרבה פלפל ירוק חריף (עם הגרעינים) ושן שום גדולה. מערבבים עם הרבה שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים מעט מלח ומערבבים היטב. 6. מכינים טחינה: מערבבים בכלי טחינה גולמית, יוגורט ומעט מלח. הטחינה צריכה להיות נוזלית, אבל סמיכה. אין מוסיפים לימון לטחינה. 7. מערבבים את הטחינה והעדשים החמות ליצירת המסבחה. מומלץ לעבוד בקערת מתכת מעל סיר עם מעט מים רותחים, מה שיסייע למסבחה להסמיך ולהגיע למרקם הנכון. 8. צורבים את השרימפס על מחבת חמה מאוד ויבשה, ולא שוכחים להמליח. 9. מקפיצים במקביל במחבת קטנה עם מעט שמן זית את הבמיות עד שהן מתחילות להיחרך. מוסיפים את העגבניות החרוכות וכמה כפות מרוטב התטבילה ומקפיצים כמה דקות. 10. מסדרים בצלחת שכבה של מסבחה, מניחים מעליה את השרימפס, ומקשטים בירקות הצרובים. 11. מפזרים מעט מלח, מוסיפים עוד רוטב תטבילה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה דק מאוד, ומגישים.