1 את הבטטה עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל 15-25 דקות כדי שתהיה מספיק רכה בשביל מחית. לאחר מכן מוציאים את הבטטה, קולפים ומועכים על מנת לקבל יציקה אחידה. לתוך הבטטה מוסיפים קצת שמנת, מלח פלפל, וכמה זיתי קלמטה חתוכים לרצועות.
2 רוטב: על מחבת חמה מחממים חמאה ומוסיפים שמנת מתוקה, לתוכה מוסיפים שום, מלח, פלפל.
3 מבשלים ומצמצמים את הרוטב.
4 מבשלים כ5 דק' במים רותחים את האספרגוס עם קצת מלח בישול עדין דקות ומיד לאחר מכן מעבירים את האספרגוס לכלי עם מי קרח בשביל לשמור על הצבע והקשיחות שלו. לאחר מכן מקפיצים כמה דקות על שמן זית רותח עם קצת שום ולימון.
5 סלמון: צורבים את הדג מכל כיוון בערך כ 2 דקות לאחר מכן מוסיפים את הרוטב וניתן לדג עוד כמה דקות עם הרוטב על המחבת וישר מוציאים לצלחת ההגשה.
6 את הצלחת נסדר באופן הבא: דג סלמון ועליו הרוטב, לידו פירה בטטה, ולידם האספרגוסים. לאחר שהרוטב יתקרר קצת ניתן לסדר את ביצי הסלמון (קוויאר אדום) בצורה אחידה על גבי הפילה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה |
1945קלוריות |
חלבונים |
72 גרם |
פחמימות |
89 גרם |
שומנים |
145 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה