אופן הכנת הקלתית
1 מערבבים במעבד מזון את הקמח והמלח מוסיפים את החמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את הביצה ומערבבים כמה שניות (יש להימנע מעיבוד יתר).
3 מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
4 מרדדים בצק לעובי של חצי ס"מ ומרפדים תבנית אפייה מתאימה.
5 את התבנית המרופדת בבצק אופים "אפיה עיוורת" (180 מעלות) עם משקולת קטניות כלשהי (יכול להיות כל סוג של קטניה גדולה) כ- 20 דקות, מסירים את המשקולת ואופים עוד כ- 10 דקות עד להזהבה קלה. מניחים בצד לצינון.
אופן הכנת המלית
1 ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה.
2 מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ארומה של שום בריא.
3 מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים קלות - עד שמעטפת הדג מלבינה.
4 מניחים בצד.
אופן הכנת הפירה
בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי המילית ובעזרת מועך – מועכים לעיסה בעלת מרקם גבשושי.
הרכבת הפאי
1 על הקלתית האפויה מסדרים את נתחי הדג והפטריות.
2 מגרדים מעל את גבינת העיזים ובעזרת מזלף מזלפים את הפירה על המילוי שבתוך הפאי.
3 אופים בחום של 180 מעלות כ- 25-30 דקות.
הגשה
בצלחת לבנה שטוחה מניחים את הפאי, ומסביבו מסדרים את האנטיפסטי של הבצל הירוק. בתיאבון.