1 מכינים את הקציצות: טוחנים את כל המרכיבים ביחד, מעבירים לקערה ומתבלים. מכניסים לקירור.
2 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את שיני השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות. מטגנים עד כדי ריכוך והגרת נוזלים ומוסיפים את הפפריקה והרסק. מטגנים מעט, מוסיפים כוס מים אחת ואת הפלפל פרוס לאורכו, את הפלפלים היבשים ואת הזיתים. מערבבים וטועמים, משפרים מעט במלח ופלפל ומוסיפים עוד כוס מים.
3 מוסיפים את הכמון, ערבוב אחרון ומוציאים את בשר הדגים מהמקרר. יוצרים קציצות ומכניסים כל קציצה ישר אל תוך הרוטב.
4 אחרי שכל הקציצות בתוך הרוטב, מגבירים את האש כדי להגיע לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
5 מוסיפים כוסברה קצוצה מעל, טועמים ומשפרים טעם אם צריך (חשוב לזכור שהזיתים ממליחים מעט את התבשיל אז צריך להיות עדינים בהמלחה עד סוף הביצוע). ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!