1 ממלאים קערה גדולה עם מים קרים וקרח ומוסיפים מיץ מלימון אחד.
2 מקלפים את הגזר, מפרידים את עלי הכרוב והחסה ומוציאים את ליבת התפוחים.
3 מגלפים עם קולפן ירקות את הגזר והמלפפון עד הליבה, ישירות לקערת המים. פורסים את עלי החסה והכרוב לרצועות ארוכות ודקות ככל האפשר ומוסיפים למים.
4 חוצים את התפוח במרכז ופורסים דק ככל האפשר. מעבירים למי הקרח.
5 משהים את הירקות במים לפחות חצי שעה, כדי שישמרו על פריכות ולא ישחימו.
6 חוצים את הלימונים ופורסים דק ככל האפשר (את הגלעינים מוציאים כמובן). שומרים בקערה נפרדת.
להכנת הויניגרט:
1 שמים בקערה את החרדל, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
2 מוסיפים את מיץ התפוזים, המלח והפלפל ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
3 תוך כדי ערבוב מזלפים פנימה את שמן הזית, עד שהוא "מתחבר" לוויניגרט.
4 טועמים ומתקנים תיבול.
להכנת הפפרד (ממרח פלפלים קלויים):
1 מחממים תנור ל-230 מעלות.
2 שוטפים ומנגבים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לצלייה של 12 דקות.
3 מעבירים את הפלפלים לקופסה עם מכסה וסוגרים מיד ל-20 דקות, כדי שיהיה ניתן לקלפם בקלות.
4 מקלפים את הפלפלים, מנקים מהזרעים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הכוסברה, שמן הזית, המלח, הפלפל והסוכר. טוחנים היטב עד לקבלת ממרח אחיד ויציב.
5 מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתגבשות.
להכנת הבקלה המטוגן:
1 חותכים את פילה הבקלה לנתחונים של 3 ס"מ ומעבירים לכלי עם מים קרים, קרח ולימון – כדי למצק את הדג ולהוציא שאריות ניחוחות לא רצויים. משרים לפחות 10 דקות. מנגבים בעדינות את הנתחונים במגבת מטבח נקייה ומניחים על משטח משומן קלות במקרר.
2 טורפים בקערה את הביצים עם כף המים. בקערה נוספת שמים את הקמח ובקערה שלישית את פירורי הלחם.
3 מקמחים את הנתחונים בצורה אחידה ומשני הצדדים, מנערים קלות ומעבירים לביצים ומשם לפירורי הלחם. מניחים על מגש ומחזירים למקרר לחצי שעה.
4 מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לחום בינוני. מטגנים את ניתחוני הבקלה עד השחמה ומעבירים למסננת או לנייר סופג.
הרכבת המנה:
1 מסננים את גילופי הירקות ומעבירים לקערה גדולה יחד עם הלימונים הפרוסים.
2 חצי שעה לפני ההגשה מערבבים את הוויניגרט ויוצקים על הירקות. מעבירים למקרר עד ההגשה.
3 טובלים את נתחוני הבקלה המטוגנים בממרח הפלפלים, מניחים על הסלט ומגישים מיד.