1 מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. 2. מנקים את הדג היטב מעודפי קשקשים ושוטפים אותו מבפנים ומבחוץ 3. מסירים בעדינות את כל בשר הדג מבפנים (משאירים את המעטפת שלמה) וקוצצים את בשר הדג דק בעזרת סכין חדה. 4. מוסיפים לבשר דג הקצוץ את האגוזים, הכוסברה, הפטרוזיליה, הפלפל החריף והתבלינים. 5. ממלאים את מעטפת הדג בתערובת הדג והאגוזים, מהראש עד הזנב. לא משתמשים בכל התערובת שכן חלקה יהפוך לקציצות. 6. סוגרים את מעטפת הדג עם קיסמים. 7. מהתערובות שנוצרה, יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות עגולות ומניחים אותן במקרר עד שיכנסו לסיר. 8. הכנת הרוטב: בסיר שיכול להיכנס לתנור, מניחים את הפלפלים החריפים, הגמבות, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ועשבי התיבול, מעליהם מניחים את הדג וסביבו מסדרים את הקציצות. 9. פותחים את רסק העגבניות בקערה עם קצת מים, מוסיפים פנימה את הסוכר, הפפריקה והכורכום ויוצקים מעל הירקות שבסיר. 10. מעבירים לתנור החם ואופים כרבע שעה, אחריה מסירים את הכיסוי ומבשלים חצי שעה נוספת, מכבים את התנור ומשאירים את הסיר בתנור החם רבע שעה נוספת להשחמה