הניוקי - קדם הכנה: מרתיחים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים, ובעוד שהם חמים מקלפים ומעבירים אותם במסננת כדי לאוורר אותם ולהוציא כמה שיותר לחות. בזמן שהם מתקררים אנו עוברים להכין את הקארי.
הכנת הקארי: 1 חותכים בצל, בצל ירוק ואת החלק הקשה מנצר הלמון גראס לחתיכות גדולות. 2. קוצצים פלפל חריף טרי, שום, ג'ינג'ר, עלי למון גראס, קליפת ליים. 3. מקפיצים על אש גבוהה את הבצל לחצי דקה, ולאחר מכן מוסיפים חלק מהבצל הירוק, שום, ג'ינג'ר, למון גראס, עלי קפיר, קליפת ליים, ומקפיצים לעוד חצי דקה. 4. סוחטים ליים על הווק, מוסיפים רוטב דגים (לא חובה אבל כדאי!) ואת הקארי האדום ונותנים לארומות להבנות ולהכיר אחת את השנייה. 5. מוסיפים חצי מחלב הקוקוס ומתבלים בסוכר (אני אוהב כף) ומלח רק כדי להבליט את הטעמים. 6. מבשלים במשך כ-5 דקות על אש נמוכה. 7. טועמים ומתקנים. 8. בזמן שהקארי מתבשל מכינים את בצק הניוקי. עדיף שלא ישב בצד יותר מדי.
הכנת הניוקי: 1 מרתיחים מים עם כף מלח לניוקי. 2. מסדרים את מחית תפוחי האדמה בתצורת הר געש. 3. מוסיפים לתפוחי האדמה קמח וקורט מלח ומערבבים לקבלת בצק. 4. מגלגלים לגליל בקוטר 1.5 סמ וחותכים לחתיכות של 1.5 ס"מ. הניוקי מוכן לבישול, אז חוזרים לשרימפס.
סגירת הקארי והניוקי: 1 מוסיפים את החצי השני של חלב הקוקוס לתבשיל. 2. ברגע שרותח, מוסיפים את השרימפס. 3. כשהשרימפס הופכים להיות ורודים, הם מוכנים ( 2-3 דקות תלוי בגודל ) וזה בדיוק הזמן לזרוק את הניוקי למים הרותחים. כשהניוקי צפים הם מוכנים.
הגשה: מסדרים את הניוקי בתחתית צלחת פסטה עמוקה, מניחים את השרימפס על הניוקי, יוצקים כמות נדיבה של רוטב הקארי על הכל ומקשטים בשבבי קוקוס ועלי בזיליקום טרי.