1 המרק לדג: בסיר עם ליטר מים מבשלים את הירקות עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים למרק את העצמות ואת ראש הדג.
3 קציצות הדג: טוחנים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות. מכניסים למרק למשך 20-25 דקות ולא מכסים את הסיר כדי שהרוטב יצטמצם.
4 סלט הסלק: חותכים את הסלק לפרוסות דקות, מכניסים לסיר עם להבה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד שנוצר מיץ סלק סמיך.
5 טוחנים את הסלק במעבד מזון (לא להגיע למחית). את מיץ הסלק שומרים בצד.
6 ההגשה: מניחים את הדג על צלחת. מפזרים את הגזר על הדג ומסביב. מוסיפים את הסלק לקישוט ולתוספת על אותה צלחת - כמו חזרת מתוקה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.