1 משרים את חתיכות הדגים במים, מלח וחומץ למשך כשעה.
2 בתום ההשרייה שוטפים את הדגים היטב. במקביל, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות גם את העגבניות.
3 מרפדים תחתית של סיר רחב (סוטאז') בחתיכות תפוח אדמה ומוספים את העגבניות מעל. מוסיפים 5 פלפלים חריפים, שיני שום לפי הטעם, ולבסוף את חתיכות הדגים השטופים.
4 מערבבים חצי כוס השמן ביחד עם כלל התבלינים בסיר. מניחים מעל הכל את פיסות הדגים השטופים. מדליקים מבשלים תחילה על אש גבוהה, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, עד שהמים מתאדים, כ-30 עד 45 דקות.
* ניתן להוסיף לתבשיל מרכיבים שאוהבים, לדוגמה – פול, גזר, חומוס, לימון וכדומה.
פרויקט "מנות של געגוע"
כחלק מהנצחת חללי שירות בתי הסוהר ולקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נציבת בתי הסוהר, רב-גונדר, קטי פרי יזמה את פרויקט "מנות של געגוע". בפרויקט זה המשפחות השכולות העלו זיכרונותיהם מיקיריהם שנספו ובחרו את המאכלים אותם אהבו במיוחד. כחלק מהפרויקט, הגיע צוות צילום לביתם של המשפחות השכולות ותיעד את סיפורו של החלל ואת המנה אותה הכינה המשפחה.
מישר מאור גנון ז"ל | צילום:
שירות בתי הסוהר, פרויקט מנות של געגוע
אסתר גנון | צילום:
גיל לופו, פרויקט מנות של געגוע
כלל המתכונים אוגדו לכדי ספר מתכונים, המכיל את המנות שאהבו הנספים, סיפורי לכתם וקוד QR, המנווט לווידאו ההנצחה. ספר המתכונים "מנות של געגוע" חולק למשפחות השכולות ומפקדי הארגון, בטקס מרגש שהתקיים בנציבות בתי הסוהר ברמלה, במעמד נציבת בתי הסוהר, רב-גונדר קטי פרי.