1 מתחילים עם קרם הפלפלים: מניחים את כל הפלפלים על רשת התנור ושורפים בחום של 250 מעלות. מדי פעם הופכים את הפלפלים, וכשהם כמעט שחורים לגמרי מוציאים אותם למשטח עבודה. את הפלפל החריף לא שורפים לגמרי אלא רק עד שהוא מעט חרוך.
2 מנקים את הפלפלים מהקליפה והגרעינים (מומלץ להשאיר מעט מהקליפה השחורה של הפלפלים המתוקים), ומכניסים למעבד מזון יחד עם שאר חומרים הקרם. טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. בשלב זה אמור להתקבל קרם עם גושים קטנים של פלפלים.
3 מכינים את הדג: משרים את נתחי הסלמון במיץ הלימון ושמן הזית כ-10 דקות. מוציאים מהמשרה ומפזרים על כל נתח 2\1 כפית סוכר חום, מעט מלח לימון וצ'ילי יבש לפי הטעם.
4 מחממים במחבת שמן זית (השמן צריך להגיע לגובה העור של הדג) וצורבים את נתחי הסלמון על צד העור 3-4 דקות. מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מסביב את שיני השום ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים על כל נתח מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
5 להגשה: מורחים שתי כפות מקרם הפלפלים על צלחת, ועליו מניחים את הדג. מומלץ להגיש עם רבעי לימון ומעט פטרוזיליה לקישוט.
אם לא אוהבים הרבה חריף אפשר להוסיף לקרם רק חצי פלפל ירוק חריף, או לוותר עליו לגמרי ולהפחית מכמות הצ'ילי יבש והפלפל הגרוס על הדג.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!