הכנת מיונז מתובל:
1 מקציפים את החלמונים היטב עד שהם מתבהרים מעט. מוסיפים בהדרגתיות, איטיות ותוך כדי הקצפה מתמדת את שני סוגי השמן עד שמתקבלת תערובת יציבה.
2. מוסיפים למיונז את השום, החרדל, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור והצ'ילי ומערבבים.
3. שוטפים היטב חצי קילו דגיגי ים (דגים קטנים שניתן למצוא כמעט בכל יום אצל מוכרי הדגים) ומייבשים במגבת מטבח.
4. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח המלח והפלפל ומכניסים את הדגים לקערה. מערבבים עם הידיים, עד שהדגיגים מצופים בשכבה דקה של התערובת.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהוא חם מאוד מכניסים פנימה חופן דגיגים, מטגנים מספר עד שהם מזהיבים מעט ומעבירים לצלחת שעלייה נייר מטבח.
הרכבת המנה:
מניחים את הדגיגים המטוגנים בכלי הגשה, מפזרים מעל חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם חצאי לימונים וקערית מיונז מתובל.