המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את גרגירי החומוס 12 שעות במים ומסננים. לאחר מכן מבשלים לדרגת נימוחות (כחצי עיסה) כשעתיים, ושוב מסננים. 2 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לנתחים רוחביים בעובי של כסנטימטר. 3 מנקים את הפלפל האדום מהגרעינים ופורסים לרצועות. מי שמשתמש בפלפל שושקה יכול להשאיר אותו שלם בכדי שיקשט את התבשיל. 4 קולפים את העגבניות. לקילוף מהיר וקל חורצים X לא עמוק בצד התחתון של כל עגבנייה. חולטים את העגבניות החרוצות במים רותחים למשך 1-2 דקות ומיד לאחר מכן מעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים את המים ומסירים את הקליפה בקלות. 5 את העגבניות הקלופות פורסים לפלחים עגולים. 6 קולפים את שיני השום וחותכים בצורה לא אחידה. 7 בניית התבשיל: מנת הדג נבנית בתוך הסיר בשיטה של "עוגת שכבות" כך שכל שכבה תכסה את קודמתה: מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומרפדים את תחתית הסיר. מעל תפוח האדמה מפזרים את הפלפל האדום. מעל הפלפל שמים שכבה של פלחי העגבניות, כך שיכסו את הכל. מעל העגבניה מפזרים את שיני השום. 8 פורסים את הפלפל החריף לרצועות ומניחים בסיר. 9 מערבבים את כל התבלינים יחד בכוס ומפזרים מעל כל הסיר בצורה אחידה. 10 מוסיפים את השמן, פורסים את הלימון ל-4 ומניחים בסיר ומוסיפים צרור אחד של כוסברה (הצרור הנוסף מפוזר טרי בהגשת הדג). 11 מוסיפים את המים, משתדלים כמה שיותר קרוב לדפנות הסיר.12. מכסים במכסה ומרתיחים כעשר דקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה ונותנים לסיר להתבשל עוד 50 דקות. מוציאים את הלימון. 13. את הדג מכניסים ממש ברגע האחרון, כשהסועדים כבר יושבים לשולחן. נותנים לדג 10 דקות בתוך התבשיל האדום, מוסיפים את גרגירי החומוס, מפזרים כוסברה טרייה וצוללים לתוך הדג. טיפים:
>> והנה המתכון לשווארמה של הקוסם>> ועוד מתכון נהדר לצ'ילי קון קרנה, בלי קשר |