1 ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את האורז לטיגון קל 2. מוסיפים את המים הרותחים מערבבים מעט עם מלח ומכסים 3. מבשלים כ-6-9 דקות עד שמתקבלות ארובות קטנות מתחתית הסיר. 4. מכבים את האש ומשאירים מכוסה. לרוטב: 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב במחבת עד להמסה ומשאירים בצד להתקרר.
לדגים: 1 חותכים את הדגים לקוביות קטנות ושמים כל אחד בקערה נפרדת. 2. לקערת קוביות הסלמון מוסיפים קוביות אבוקדו, קלוף וחתוך באותו הגודל של הדג. 3. לקערת קוביות הלוקוס מוסיפים קוביות מנגו , קלוף וחתוך באותו הגודל של הדג. 4. קוצצים את החלק הירוק של הבצל הירוק ומוסיפים מעט לכל קערה 5. את הצ'ילי חותכים בזהירות ומוסיפים מעט לכל אחת מקערות הדגים 6. לוקחים את זרעי הכוסברה וכותשים במכתש ועלי ומוסיפים מעט לכל קערה 7. סוחטים מעט לימון לקערת הלוקוס. 8. מוסיפים מעט מלח ופלפל לכל אחת מהקערות, טועמים ומתקנים תיבול. 9. את האורז מסדרים בעיגולים קטנים בעזרת רינג או כל צינור חלול אחר ונהדק בעזרת כפית מעל האורז מסדרים שכבת דג לוקוס ומרימים בזהירות את הרינג. על הצלחת אפשר לסדר מספר עגולים בכל דרך שתבחרו. מעל הסשימי על הסלמון נטפטף מעט מהרוטב שהכנו עם הסויה. ניתן לקשט את המנה ולגלף מנגו ואבוקדו באמצעות קולפן ולסדר על הצלחת בצורת שושנה.