1 מחממים מחבת עם מים בגובה 2.5 ס"מ ומביאים לרתיחה, מפזרים מעט מלח.
2 בינתיים מכינים את המרינדה: מחממים בסיר קטן את שמן הזית לטמפרטורה של 80 מעלות, מוסיפים את הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ומניחים בצד.
3 חותכים את הדג לאורך הנתח לנתחים, או רצועות מלבניות בעובי סנטימטר על סנטימטר וחצי לערך. חיתוך לא סימטרי מדי מוסיף ליופי.
4 מכינים קערה עם מי קרח. מניחים בעדינות את רצועת הדג במים במחבת עם המים הרותחים למשך 10 שניות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות. מקפידים שהמים יהיו רותחים כל הזמן.
5 מייבשים את נתחי הדג על גבי נייר סופג, ומעבירים למרינדה לספיגת טעמים, משאירים בה את הדג עד להגשה.
6 מכינים את האיולי הירוק: מניחים את החלמונים בקערה ומתחילים לטרוף אותם במטרפה כדקה עם כמה טיפות מיץ לימון ומלח. לאחר כדקה מתחילים לטפטף פנימה לאט את השמן, תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה. ברגע שהאמולסיה (התחברות של השמן והנוזלים) מתחילה להיתפס והמסה יציבה אפשר להזרים את השמן במהירות גבוהה יותר. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל - לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף עם צנתר קטן של 2 מ"מ. אם אין שק זילוף, אפשר לקחת נייר אפייה, ליצור מחלק ממנו צורת קונוס, למלא ולחתוך את הקצה.
7 מכינים את הסלט: קוטפים מצרורות עשבי התיבול את העלים בלבד ללא הגבעולים ומניחים בקערה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם. קוצצים את האגוזים גס ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות ביד.
8 ההרכבה: חותכים את הדג בעזרת סכין חדה, בעדינות לפרוסות בעובי 5 מ"מ. ומסדרים על גבי צלחת הגשה פסיפס מהנתחים בצורה של חומה. מזלפים בעזרת שק זילוף טיפות על גבי הפסיפס בצורה אסתטית ובין הפרוסות מפזרים 4-5 עלי של עשבי תיבול. מגישים לצד הסלט.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!