חריימה טונה (מקופסה!)ידעתם שאפשר להכין חריימה מטונה בקופסת שימורים? אז הנה, עכשיו אתם יודעים. ובזכות גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בתל אביב גם יש לכם אחלה מתכון
צילום: בועז לביא, באדיבות פילטונה
|
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות מלבד הקמח עד להיווצרות עיסה, ושומרים במקרר. בינתיים מכינים את הרוטב. 2 מחממים בסיר חצי עמוק ורחב את שמן הזית, ומטגנים את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את העגבניות, הפלפל, הצ'ילי והשום. 3 מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל השחור וממשיכים לערבב. 4 מוסיפים את חצי כוס המים או הציר ומערבבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עם מכסה סגור, עד שמגיעים למרקם סמיך של רוטב. בכל 10 דקות מערבבים היטב. 5 לקציצות: מחממים במחבת נפרדת מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון. יוצרים 12-15 קציצות שטוחות מהמלית ששמנו במקרר. מקמחים מעט כל קציצה, נפטרים מעודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה. 6 מעבירים את הקציצות אל הרוטב, מוסיפים את עלי המנגולד ומפזרים את הלימון הכבוש. ממליחים מעט, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. מגישים עם חלה טרייה. המתכון באדיבות שף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל ופילטונה. |