1 מכינים את הירקות: קוצצים את העגבניות, הבצל, תפוחי האדמה והשומר. חוצים את השום לשניים. קושרים את עשבי התיבול בצרור אחד.
2 מחממים שמן זית בסיר גדול. שמים את כל הירקות ועשבי התיבול (כולל עלה הדפנה) בסיר. מוסיפים את הדגים (ראשים ועצמות בלבד). מוסיפים מלח ופסטיס ומטגנים 5-7 דקות.
3 מוסיפים ציר דגים ומביאים לרתיחה חזקה (כ-10 דקות – שלב חשוב מאוד!).
4 מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הזעפרן.
5 מגלגלים את הפילטים של הדגים וסוגרים עם קיסם.
6 מניחים בתוך המרק ומבשלים ברתיחה מינימלית בין 5 ל-10 דקות (תלוי בגודל הדג). כשהדגים מוכנים, מוציאים אותם מהמרק ושומרים בחימום.
7 מצמצמים את המרק בסיר פתוח. כשהוא מוכן, מעבירים אותו דרך המסננת (CHINOIS).
8 מכינים את ה-rouille: משרים את הלחם בחלב. שמים במערבל שום, חרדל, חלמון ולחם ומקציפים. מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומתחילים להוסיף שמן זית ושמן קנולה טיפה אחרי טיפה. כשהרוטב מוכן (דומה למיונז), מוסיפים פפריקה.
9 מייבשים כמה פרוסות לחם בתנור בלי שיקבלו צבע.
10 לפני ההגשה מוציאים את הקיסמים מהפילה של הדגים. מניחים פרוסת לחם (אפשר לשפשף את הלחם בשום) בתחתית הצלחת, עליה את הפילה ומעל מוזגים את המרק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!