1 מחממים במחבת על להבה בינונית 4 כפות שמן זית ו-8 שיני שום. מתבלים את הדג בפלפל לבן. כשהמחבת חמה מספיק מניחים בתוכה את הדג כשהעור כלפי מטה, וצורבים עד שהדג נפרד מעצמו מהמחבת.
2 הופכים ומטגנים עד שהדג מוכן, במשך 5-6 דקות (תלוי בעובי הדג). במקביל, במחבת נוספת, על להבה בינונית, מוסיפים 6 כפות שמן זית, בצל וכרישה. מזהיבים, מוסיפים במיה ומקפיצים במשך 2-3 דקות עד להתרככות הבמיה.
3 מוסיפים את שיני השום מהמחבת שצרבנו בה את הדג, את התימין ואת היין הלבן. מצמצמים את הנוזלים, מסירים מהלהבה ומוסיפים לימון כבוש וחמאה. מערבבים עד לספיגת החמאה ולקבלת רוטב אחיד.
הגשה: מסדרים בצלחת את הבמיה, את הדג מעל, ומניחים מעל 2 פרוסות של גבינת עזים.
* המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי 7
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!