1 לוקחים את הדג אחרי שהוצאנו לו את הבטן והזימים. חורצים שני חריצים מקבילים אלכסוניים מקו הראש (אלכסון פותח כלפי הבטן) במרווחים של 2 ס"מ. הופכים אותו וחורצים גם מהצד השני.
2 ממליחים את החריצים במלח ים ומורחים את הדג בשמן זית.
3 מחממים תנור לחום מקסימלי.
4 מניחים את הדג על תבנית אפייה, מוסיפים עגבניות חצויות, בצל חצוי ובצל ירוק, פלפל חריף חתוך, שומר ומרווה (בעצם את כל הירקות), ומשמנים הכל.
5 מניחים את התבנית במרכז התנור, אופים עד שבשר הדג שמבצבץ מהחריץ מלבין עד מילימטר מהעצם. אותו דבר גם מהצד השני. בנוסף רואים שהעור מזהיב ומוציאים מהתנור.
6 מניחים את התבנית על הגז על להבה רחבה וחזקה. מוזגים את כוס היין. התבנית רותחת ועם מברשת סיליקון מגרדים משקעים מהתבנית, במקביל זורקים חבילת חמאה קרה מחולקת לקוביות להסמכת הרוטב.
7 מברישים את הדג ברוטב עד שהאמולסיה בשיא הסמיכות שלה. זה הסימן שהדג מוכן.