1 החומוס: מבשלים את החומוס שעתיים במים רותחים עד שהוא רך לגמרי (אם ממהרים, אפשר להוסיף כפית אבקת סודה לשתייה למי הבישול כדי לזרז את התהליך).
2 מעבירים למכתש את החומוס עם רבע כוס מנוזלי הבישול. מוסיפים את יתר המרכיבים וכותשים בעזרת העלי עד שמתקבל ממרח חומוס גס. אם אין עלי ומכתש, טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון בפולסים קצרים.
3 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצות שטוחות וצורבים במחבת עם שמן זית.
4 הרוטב: מטגנים בסיר רחב את השום והפלפל החריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 2 דקות.
5 מוסיפים את הכוסברה ואת התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קציצות הדגים הצרובות.
6 מבשלים 30 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.
7 לאחר הבישול מוסיפים מעל הקציצות את החומוס הכתוש, ומגישים.