גלילות דג סול במילוי חציליםמתלבטים מה להגיש כמנה ראשונה לשולחן החג שלכם? רוצים להפתיע את האורחים עם מנה יפה וטעימה? הגעתם למקום הנכון. גלילות הדג העסיסיות האלה מקבלות חיזוק משמעותי עם מרינדה נפלאה שמקפיצה את המנה הזו גבוה
שף יצחק עיני
| mako אוכל
| פורסם 11/04/16 15:12
צילום: קובי קואנקס, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):
לגלילות הדגים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מחממים את שמן הזית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והחצילים, ומטגנים כ-3 דקות בחום גבוה. 3 מוסיפים את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות עד שהנוזלים מתחילים להתאדות. 4 מוסיפים את פירורי הלחם, ומתבלים עם חצי כפית של פלפל שאטה, וכפית יפה של כל אחד משאר התבלינים. 5 טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך, מורידים מהאש, ומחכים שהמלית תתקרר ויהיה אפשר לעבוד איתה. 6 לאחר הקירור לוקחים חתיכת פילה דג, יוצקים במרכזו כף גדושה מהמלית, ומגלגלים לצורת רול (כדי שהגליל לא יאבד צורה בזמן הבישול, סוגרים כל יחידה עם קיסם). 8 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את גלילות הדגים. 9 מכינים את הרוטב: שמים בקערה את הכוסברה, הפטרוזיליה, החרדל, השום הכתוש, המלח, הפלפל, שמן הזית והבצל הקצוץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 10 יוצקים את הרוטב על הדגים המגולגלים, ועוטפים את התבנית בנייר כסף. 11 מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות. 12 לאחר 15 דקות מסירים את נייר הכסף, אופים עוד כ-10 דקות עד להשחמת הדג, ומגישים חם. * המתכון באדיבות השף יצחק עיני מחברת ISS Catering Services |