1 הכנת רוטב היוגורט: בקערה מערבבים יחד את היוגורט, הנענע, מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2 הכנת הטפנד: יוצרים חריץ בצורת X בעגבניות (בצד המנוגד לגבעול) ומשרים מספר דקות במים רותחים עד שהעגבניות מתקלפות בקלות. משתמשים בבשר העגבנייה בלבד ללא הגרעינים. קוצצים דק ככל האפשר את בשר העגבניות, הזיתים והצימוקים ומערבבים יחד בקערה. מוסיפים שמן זית ומעט פלפל גרוס (אין צורך להוסיף מלח משום שהזיתים נותנים מספיק מליחות).
3 הכנת הקובה: בקערה משרים את הבורגול במים חמים (עד לכיסוי הבורגול), עוטפים בניילון נצמד ומשהים כ-15 דקות עד שהבורגול רך. קוצצים דק מאוד את הדג (כמעט עד לקבלת דג טחון). בקערה נפרדת שמים את הדג הקצוץ ומוסיפים כ-3 חופנים של הבורגול המושרה (לאחר שסחטנו היטב מעודף נוזלים). מוסיפים כמות גדולה של שמן זית, מלח ופלפל, ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 הגשת המנה: בצלחת שמים שכבה מרוטב היוגורט, יוצרים גלילים קטנים מתערובת הקובה ומניחים על הרוטב (3 למנה), על הקובות וגם ביניהם שמים מעט מהטפנד זיתים-עגבניות-צימוקים. מפזרים מעט עלי מיקרו ופרוסות של פלפל חריף ומזלפים מעט שמן זית.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) - פוקצ'ה – 3-4 פוקצ'ות בינוניות
אנרגיה | 222 קלוריות |
חלבונים | 12 גרם |
פחמימות | 12 גרם |
שומנים | 13 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה