ההכנה:
1 מעבירים את תנור האפייה למצב טורבו ומחממים ל-220 מעלות
2. שוטפים את הברוקולי היטב, מפרידים אותו לפרחים, מעבירים לסיר מלא מי מלח ומבשלים כ-10 דקות.
3. קולפים את הארטישוקים, מניחים אותם בנייר כסף ובוזקים מעליהם מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית. מניחים לצידם שן שום וסוגרים את הכל בתוך נייר כסף. מניחים בתבנית בתנור ואופים כ-30 דקות.
4. יוצרים חתך בצדם של הדגים וממלאים כל אחד מהם בפרוסת לימון, שני גבעולי כוסברה וכפית ג'ינג'ר מגורד. מעבירים את הדגים לתבנית.
5. מכינים את המשרה: נועצים מזלג בגזר ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקיקות של גזר. מעבירים את רצועות הגזר לקערה.
6. מוסיפים לקערה את המים הרותחים, שיני השום, צרור הכוסברה וצרור הבזיליקום (אותם אין צורך לחתוך), חתיכות גסות של פלפל צ'ילי וכף חמאה, מערבבים היטב ויוצקים את המשרה לתבנית בה מונחים הדגים- המשרה אמור להגיע רק עד למחצית מגובה הדגים.
7. מוציאים את הארטישוקים מהתנור ומחלצים אותם מנייר הכסף, מעבירים אותם לתבנית קטנה ומחזירים לתנור, המטרה היא להשחים את הארטישוקים לכן מוציאים אותם כשצבעם משתנה – עניין של כ-25 דקות.
8. מכניסים לתנור, לצד התבנית שבה הארטישוקים, גם את התבנית עם הדגים ומניחים להם להיצלות כ- 20 דקות.
בינתיים מכינים את תבשיל הירקות:
9. מעל אש גלויה משחימים את הפלפלים האדומים (עד שהם ממש נחרכים) קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל של כ-1X1 סנטימטר.
10. מעל להבה גבוהה מניחים מחבת גדולה ועמוקה, מחממים ארבע כפות שמן זית ומוסיפים לפי הסדר את השום, גבעולי הסלרי והזוקיני מטגנים אותם מספר דקות עד שהם משחימים מעט.
11. מוסיפים את קוביות הפלפלים הקלויים ומטגנים תוך הקפצה או ערבוב מספר דקות.
12. מוסיפים את פרחי הברוקולי המבושלים, מערבבים היטב ומוסיפים את האפונים. מערבבים במשך כחצי דקה ומוסיפים את עלי התרד, מיץ הלימון, עלי האורגנו, הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים היטב, מוסיפים חופן צנוברים קלויים מלח ופלפל ומסירים מהאש.
הרכבת המנה:
בכל צלחת מניחים ארבע כפות גדושות מתבשיל הירקות וארטישוק וחצי מעליהם מניחים דג שלם ופלח עגבנייה, מזליפים מעל מעט שמן זית ומעטרים בנבטי צנונית.