אופן הכנת האורז:
1 שוטפים ומסננים היטב את האורז.
2שמים את האורז בסיר מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עד להכנה (כ15 דקות). לאחר שהאורז מוכן מסירים את המכסה ומכסים במגבת למשך 10 דקות.
3 בינתיים, מכינים חומץ סושי. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח וממיסים על אש נמוכה. לא להביא לרתיחה.
4 את האורז החם מעבירים לתוך קערת עץ. מפזרים את תערובת החומץ על האורז. מקפלים את האורז על ידי מרית אורז במהירות ובעדינות. יש להיזהר לא לשבור את האורז. לצנן ולהסיר לחות על ידי כיסוי במגבת.
אופן הכנת הסושי:
1 מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה, מכסים בשכבה של אורז. מניחים את חומרי המילוי בחלק הקרוב אליכם, ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.
2 מגישים בתוספת ג'ינג'ר, וואסבי וסויה.
>> עוד מתכוני "גורמה בפיתה"