1 מתחילים בהכנת ציר דגים: בסיר גדול מרתיחים 2 ליטר מים, מוסיפים את הדגים לציר, ואת הירקות - בצל, גזר וסלרי קלופים וחתוכים גס. מוסיפים עלה דפנה ופלפל אנגלי. מבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות.
2 בזמן שהציר מתבשלים עושים הכנות להגשת המנה: חותכים מהמלפפון רק את החלקים החיצוניים ללא החלק הרך עם הגרעינים לרצועות דקות. קולפים את השאלוט וחותכים לרצועות דקות. בעזרת מסננת חולטים את רצועות המלפפון והשאלוט בציר הדגים מספר דקות תוך כדי בישול הציר. מסננים ומעבירים לנייר מטבח לספיגת נוזלים. שומרים בצד עד ההגשה. מהקלמנטינה והתפוז יוצרים פילטים, מניחים בצד עד ההגשה.
3 מכינים את הרוטב: לסיר קטן, מוזגים את החמאה המזוקקת, ציר דגים ויין לבן. מחממים יחד. לפני ההגשה טורפים את הרוטב יחד בבלנדר מוט על מנת שיתחבר.
4 הכנת הדגים: את הפילטים חותכים לרצועות לאורך, בעובי של חצי ס"מ. חותכים 2 רצועות של נייר אפייה בעובי 10 ס"מ. מתבלים את הדגים במלח ופלפל, מעט מיץ לימון. מתחילים ליצור את הפרח במרכז רצועת נייר האפייה- מתחילים במרכז עם רצועה מדג סלמון וממשיכים לסירוגים ליצור את עלי הפרח סביב - כל פעם מרצועה של דג אחר, עד שמתקבל פרח.
5 במחבת גדולה, מחממים ציר דגים בגובה חצי ס"מ מתחת לסף רתיחה. את ניירות האפייה שעליהם הדג מניחים במחבת. מכסים וחולטים למשך 4-5 דקות בתוך הציר. מרימים בעזרת שולי רצועת נייר האפייה ומוציאים להגשה.
6 הגשת המנה: על גבי צלחת עגולה, מפזרים מהרוטב במרכז, מניחים על הרוטב את הפרח בזהירות. מסביב לפרח מפזרים את רצועות השאלוט והמלפפון. מוסיפים עוד רוטב על הדג, ואת הפילטים של ההדרים שמים על רצועות הירקות. אפשר לעטר גם בעירית חתוכה דק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!