1 פריקי: שוטפים את הפריקי ומסננים ממנה את המים. מטגנים את הפריקי בסיר עם שמן זית כשתיים שלוש דקות. מוסיפים את המלח והתבלינים ואת המים ומכסים את הסיר. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגים בגרגירים.
2 עולש בר: קוצצים את העלים לחתיכות באורך 3 ס"מ ושוטפים היטב. ממלאים סיר במים ומביאים אותם לרתיחה. כשהמים רותחים מכניסים את העולש פנימה ומבשלים עד שהעלים רכים (החלק הלבן של העלה הופך לרך וניתן למעוך אותו בקלות בין האצבעות). חותכים את הבצל בצורה של חצי טבעת ומטגנים בשמן הזית עד שהוא מזהיב. מסננים את עלי העולש וסוחטים מהם את המים. מעבירים את העולש למחבת על הבצלים המטוגנים ומקפיצים כמה דקות על אש גבוהה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לקראת ההגשה מוסיפים מעט מיץ לימון לעולש.
3 פילה לוקוס: מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. בקערה מניחים את כל החומרים מלבד הפילה. מערבבים אותם היטב ומושחים את הפילה משני צדיו בתערובת השמן המתובלת. מלהיטים מחבת ומניחים את הפילה (קודם מצד העור) על המחבת תוך לחיצה על הפילה על מנת שלא יתקמר וכל העור יקבל חריכה שווה ואחידה. ממשיכים לטגן עד שצבע הבשר בשוליים הופך ללבן וברוחב של 1-2 ס"מ. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש על מנת לבשל את הצד העליון של הדג. לא להפוך! מוציאים את הפילה כעבור 5 דקות (לנתח של 200 גרם) במידה והנתח גדול יותר ניתן להציץ פנימה בעזרת סכין ולבדוק אם הוא מוכן. חשוב לא להשאיר את הדג יותר מידי זמן בתנור על מנת לא לייבש אותו.
4 רוטב עגבניות: שורפים את העגבניות והפלפל החריף בתנור או על אש גלויה. מכניסים אותם למעבד המזון יחד עם השום המלח ושמן הזית. קוצצים לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת, טועמים ומתקנים תיבול.
5 הרכבת המנה: מניחים רינג במרכז צלחת עמוקה, ממלאים חצי מהרינג עם הפריקי, ממלאים את החצי הנותר בעולש הבר. בעזרת כף מניחים את הרוטב בשוליים של הרינג ומסירים אותו לאחר מכן. מניחים את פילה הלוקוס כשצד העור כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס ומיץ לימון. מקשטים עם עלי אורגנו טריים וצעירים ופלפל חריף חתוך לעיגולים דקים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים