1במעבד מזון מרסקים את העגבניות ומעבירים דרך מסננת כך שיתקבל מיץ עגבניות נקי מגרעינים וקליפות. מעבירים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת במחצית.
2בזמן שהרוטב עובר צמצום, מתבלים את הסלמון בפלפל ומלח גס משני הצדדים.
3במחבת רחבה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. כשהשמן חם מניחים את הסלמון כשצד העור כלפי מטה ומכסים. לאחר 2 דקות מנמיכים את האש ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עוד 7 דקות, עד שהדג שחום בצידו התחתון, לבן למעלה וורוד בפנים.
4ממיסים תוך כדי טריפה את החמאה במיץ העגבניות המצומצם ומתבלים במלח דק.
5קוצצים דק את החלק הירוק של הבצל.
6 להגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת, מניחים את הסלמון מעל ומפזרים בצל ירוק.